Garantie & Retourrecht

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Bankkosten voor het gebruik van iDeal, Mollie, PayPall of andere betaalsites zijn voor uw eigen rekening. Bij annulering(en) worden deze (bank)kosten aan u doorbelast! Ook voor buitenlandse transacties!

Deze kosten zijn op generlei wijze bij Erixoutdoor te verhalen.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@erixoutdoor.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzonderingen retourneren
Vermeldt hier de uitzonderingen op het herroepingsrecht. Geef ook bij het artikel zelf
duidelijk aan dat deze niet te retourneren valt voor de consument besteld. Let op:
Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

a. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneerbaar.

b. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;

c. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

d. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

e. die snel kunnen bederven of verouderen;

f.  waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;

g. voor losse kranten en tijdschriften;

h. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

i. alle producten die gedragen zijn of kunnen worden nemen wij om hygiënische redenen en COVID-19 niet retour.

  Dit geldt voor alle producten van de volgende merken: Oxsitis, Grünbag en Torch fietshelmen.

Garantie

Ondanks dat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze producten kan het voorkomen dat het product niet helemaal naar wens is. Heb je een vraag of opmerking over de kwaliteit van een artikel, dan kun je deze altijd via email vragen info@erixoutdoor.com. We zullen samen bekijken wat het eventuele probleem is en nemen het, wanneer nodig, in behandeling om te laten repareren of vervangen.*

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door vervanging, reparatie of terugbetaling.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Ook is de garantieduur afhankelijk van de fabrikant. Meer informatie over de fabrieksgarantie vind je in de documentatie van het artikel.

Aanspraak maken op de garantie van een artikel hangt af van verschillende zaken. Op de eerste plaats hebben we het aankoopbewijs nodig. Daarnaast is de garantietermijn, alsmede de aard van het defect van belang. Valt het defect binnen de garantiebepalingen en binnen de garantietermijn van het artikel, dan zal overgegaan worden tot kosteloos herstel of vervanging van het artikel. Wanneer het artikel niet vervangen kan worden, zal het exacte aankoopbedrag uitgekeerd worden.

Het is mogelijk dat een defect niet onder garantie valt. In dat geval zullen we de herstel- of vervangingskosten eerst met je overleggen, voordat we over gaan tot actie.

*Let erop dat het product schoon en droog is bij de inname, want anders kunnen we het helaas niet in behandeling nemen.

Grünbag producten

Let op, de Grünbag producten kunnen afwijken van de afbeelding.
Door gebruik te maken van gerecyclede materialen is de afbeelding niet altijd hetzelfde als het geleverde product.
Hiervoor is zowel Grünbag als Erixoutdoor en/of bedrijven gerelateerd aan deze niet verantwoordelijk en kunnen deze niet worden gereclameerd.
De meeste Grünbag producten zijn waterbestendig maar niet geheel waterdicht, houdt deze niet onder water. Grünbag en Erixoutdoor zijn niet aansprakelijk voor schade opgelopen aan producten of apparaten door waterschade of andere schade.
Bovenstaande bedrijven zijn niet juridisch aansprakelijk.
Garantie: voor elk product is garantie gesteld door Grünbag Denemarken, verder gelden de garantie voorwaarden opgesteld door Erixoutdoor
De producten van Grünbag kunnen vanwege hygiënische redenen en de COVID-19 maatregelen NIET geretourneerd worden!
Hou hier rekening mee met het bestellen van deze producten.

Erixoutdoor

Remarkastraat 11

1461 HL Zuidoostbeemster 

info@erixoutdoor.com

+31 (0) 618 737 172

KVK:  52420663

BTW: NL191333657B01